Monday, April 11, 2011

11. nädal, 7. ülesanne - arvutipõhine testimine

Arvutipõhine testimine on alati põnev olnud ja mina olen jõudnud arusaamani, et kõige suurem kasutegur on enesekontrollitestidest. Sellega on võimalik kõige rohkem teha ja õppida. Nüüd aga siis keskkondadest ja kasutuskogemusest.

HotPotatoes
on siiani üks parimaid vabavaralisi enesekontrollitestide loomise vahend. Küll ma ootan mõnda uut ja võimekamat kõrvale, aga ei ole silma hakanud. Küllap on selliste allalaetavate programmide eluiga lihtsalt läbi. Minu kõige tõsisem isetegemine oli 2007. aastal, mil valmis õppematerjal "Tiiger ja Tiiger õpetavad eesti keelt 4. klassis" http://web.zone.ee/oppematerjal58/. Hiljem olen programmi õpetanud ja abistanud teisi õpetajaid.

Teisena tahan rääkida Quizletist http://quizlet.com/ (juhend http://koolielu.ee/pg/tools/read/77803). Tegemist on võõrkeeleõpetajale täiesti asendamatu keskkonnaga, mis teeb sõnade õppimise lihtsaks ja mänguliseks. Keskkond võimaldab 5 liiki tegevusi (sõnakaardid, õppimine, test ja kaks mängu). Õpilastele see väga meeldib ja ma tean tüdrukut, keda ma õpetasin 2 aastat tagasi ja kes siiani seda keskkonda prantsuse keele sõnade õppimiseks kasutab. Samas ei maks ainult võõrkeelega piirduda. Näiteks toon teile hoopis üks ajalootesti http://quizlet.com/633793/eesti-ajalugu-flash-cards/.

Ühe e-kursuse jaoks otsisime natuke tõsiseltvõetavamat testimiskeskkonda, mis võimaldaks ka tulemusi salvestada. Sobivaks osutus ZOHO Challenge. Soovisime, et koolitatavad teeksid peale ettekande kuulamist testi, et näha, kui hästi nad asjadest aru said. Test osutus väga populaarseks ja mõni ei andnud enne järgi, kui 100% oli tehtud. Näide https://challenge.zoho.com/welcomeToTest.do?aId=27048000000019081&subDomain=ingridm

Ja lõpetuseks hoopis kuldvillakumäng Jeopardylabs http://jeopardylabs.com/, mida võiks ju ka testiks pidada. Tutvustasin seda augustis oma kooli õpetajatele ja nii mõnigi võttis selle kohe kasutusele, et selgeks teha, kui palju klass oli suvega unustanud. Mina olen kasutanud seda mõnikord oma ettekande lõpus, et mänguliselt veel räägitu üle korrata ja õpetajatel mõnda lihtsat vahendit näidata. Näide: http://jeopardylabs.com/play/kuldvillak-haljala-gumnaasiumi-opetajatele

Koolielust võib leida veelgi juhendeid erinevatele testimist võimaldavatele keskkondadele http://koolielu.ee/pg/tools/?tag=testid&offset=0.

No comments:

Post a Comment